Home >> Design >> Transformarea fabricilor in ferme

Transformarea fabricilor in ferme

Pentru ca nimic nu se pierde, totul se transforma, o veche fabrica de sticla din portul Shenzen din China a fost transformata in ferma.

Intinsa pe aproape 2000 de metrii patrati, ferma foloseste zidurile de caramida ale fostei fabrici pentru a separa culturile. O parte din cladiri au fost transformate in platforme si pavilioane pentru diverse evenimente. Un iaz nou aparut aduce apa din subteran pentru irigarea plantelor.

Proiectul a fost desenat de arhitecti in toamna anului trecut ca parte a expozitiei bienale care exploreaza idei de urbanism si arhitectura intre orasele Shenzen si Hong Kong .

Alte cladiri din incinta fabricii au fost transformate in locatii pentru producerea de culturi in loc de produse. „Pentru a completa aceasta idee, am refacut-o bucata de teren deschis din incinta fabricii pentru a produce „natura”, spune Tris Kee, unul dintre curatorii proiectului.

Locuitorii din Shenzhen au fost invitati sa ajute la plantarea spatiului si sa revina pentru a strange si gusta produsele. “Ferma valorica creaza valoare prin cultivarea pamantului ca un efort colectiv,” a spus Kee. “Exploram posibilitatile fermelor urbane in oras si cum se pot fi acestea integrate in cladirile comunitatii.”

Expozitia a fost gandita pentru a folosi mai multe tipuri de agricultura. Arhitectii care s-au ocupat de design au explicat modul n care o piata dintr-un cartier in Hong Kong ar putea exista datorita fermelor de pe acoperisuri. In acest oras exista deja un interes crescut pentru crearea de ferme pe acoperisuri. Initiativele locale au pornit de la localnici care isi fac probleme despre siguranta alimentatiei precum si din dorinta de a avea o oaza de verdeata in oras.

Chiar daca expozitia s-a incheiat si plantele au fost recoltate, spatiul va ramane in continuare ca gradina si posibil sa fie transformat intr-un parc public.

 

Sunteti in cautarea unui plug motocultor sau a unei masini de tuns profesionale pentru gazon?

Booking.com

Check Also

Munca la birou trebuie sa inspire

Este bine stiut faptul ca productivitatea unui angajat depinde de mediul in care lucreaza si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


three × 2 =

Booking.com