Home >> Design >> Transformarea gunoiului in creaturi fantastice
Arta stradala

Transformarea gunoiului in creaturi fantastice

Artistul spaniol Francisco de Pájaro nu vede gunoiul ca un flagel urban, pentru el este ca o panza. De Pájaro a transformat cartoanele vechi, sacii de gunoi, mobilierul aruncat si alte deseuri in forme umane ciudate si creaturi fantastice. Este probabil cel mai frumos gunoi pe care il vom vedea vreodata :).

De Pájaro expune in prezent la Londra , atat in ​​interiorul unei galerii de arta cat si pe strazi. Mare parte din munca sa este facuta in graba pentru a evita politia londoneza.

„Gunoiul este singurul loc legal unde poti face arta pe strada. In 2006 in Barcelona s-a dat o lege care a scos in afara legii pictatul pe strada si toata libertatea a fost luata – toti ce mai buni artisti au plecat din Barcelona. Nu pot picta pe podele, ziduri sau oriunde, dar am nevoie sa ma exprim, dar unde? Trei politisti sub acoperire au venit la mine cand m-au vazut pictand pe o un transformator electric, asa ca am inceput cu gunoiul, pe scaune, pe saltele. Incet am facut mici descoperiri. In primul rand pictez dor pe cutii, obiecte, apoi m-am gandit ca le pot adauga un brat…Trebuie sa improvizezi..Politia in Spania este mult mai stricta, nu te lasa sa faci nimic, aici (in Londra) politia este diferita, mai toleranta, aici te vad si iti spun: „bine, este gunoi, foarte inteligent”.

Booking.com

Check Also

Munca la birou trebuie sa inspire

Este bine stiut faptul ca productivitatea unui angajat depinde de mediul in care lucreaza si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com