Home >> Arhitectura >> Un oras din China va fi construit in largul marii

Un oras din China va fi construit in largul marii

Inspirati probabil de Jules Verne dar si de cresterea nivelului marii , o firma de cosntructii din China a anuntat posibilitatea ca va incepe in curand testele la constructia unui oras modular direct in mare. Motivul acestei constructii si locatia ei tine in special de lipsa spatiului in orasele existente, mai ales ca se previzioneaza ca in urmatoarea decada, alti 350 de milioane de chinezi se vor muta la oras.

Asta implica constructia a peste 5 miliarde de metri patrati de drumuri si constructia a zeci sau chiar sute de orase, pe cat posibil pe langa orasele existente pentru a beneficia de facilitatile actuale si a micsora costurile.

Departamentul de design al firmei CCCC din China a primit o solicitare de a crea un oras in largul marii si a anuntat ca va dezvolta si testa un proiect pilot anul viitor. Firma are la activ cateva proiecte mari si in acest moment construieste un pod din module intre Hong Kong si Macau si isi va folosi experienta in constructia modulara si la ridicarea noului oras.

Bucati mari de prefabricate modulare vor crea o insula de 10 km patrati, care va dispune de toate facilitatile existente pe uscat. Teoretic, rezidentii vor putea petrece tot timpul zilei doar pe aceasta insula si nu vor avea nevoie sa mearga la munca pe uscat, locul de munca, apartamentul fiecaruia si zonele de distractie vor fi prezente pe insula.

Spatiile verzi vor inconjura insula atat deasupra cat si sub nivelul apei, iar gradini verticale vor conecta cele doua straturi. Gradinile verticale vor fi folosite si pentru imbarcarea pe submarine care vor permite navigarea intre blocurile din oras. Diverse tuneluri vor furniza conectiuni intre cladiri, inclusiv trotuare pentru pietoni si drumuri pentru masinile electrice.

Intreg orasul este gandit sa se sustina singur atat energetic cat si ca nivel de hrana. Energia mareelor si alte surse ecologice vor alimenta centrale electrice, iar fermele si incubatoarele vor furniza hrana. Gunoiul va fi convertit in energie iar insula va avea propria fabrica pentru a produce mancare local.

 

Booking.com

Check Also

Casa care poate fi tiparita de un robot in 8 ore

Construirea unei case folosind sistemul clasic poate fi atât consumatoare de timp, cât și costisitoare. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


16 + eight =

Booking.com