Home >> Transport >> Un oras in Suedia ofera biciclete navetistilor pentru a reduce traficul

Un oras in Suedia ofera biciclete navetistilor pentru a reduce traficul

Utilizarea bicicletelor este o solutie care castiga adepti peste tot in lume, si multe orase incearca diverse solutii pentru atragerea cetatenilor catre acest mijloc de transport.

Numarul celor care folosesc biciclete ar putea creste gratie unui experiment derulat in Suedia, unde municipalitatea din Gothenburg a inceput un program pilot in care va oferi biciclete spre utilizare timp de sase luni unor soferi care fac naveta spre oras, cu conditia ca acestia sa foloseasca bicicleta timp de cel putin trei ori pe saptamana. Cei 36 de soferi au fost alesi din diverse categorii, de la studenti la navetisti pana la parinti cu copii.

Intrebarea principala a proiectului a fost daca bicicleta poate suplini necesitatea unei masini pentru diverse actiuni zilnice. In unele cazuri utilizarea bicicletei se dovedeste o provocare, de la cumparaturile in afara orasului in centre gen Ikea si pana la drumul spre scoala pentru a lua/duce copilul.

In cele mai multe este posibil ca utilizarea bicicletei sa aiba legatura cu o bariera mentala in care utilizatorul nu vede bicicleta ca o solutie la problemele sale. Desigur, exista si situatia in care utilizarea bicicletei poate fi primejdioasa, motiv pentru care primul pas trebuie sa fie in existenta unei infrastructuri de calitate care sa nu puna in primejdie biciclistii.

Experimentul se va derula pe o perioada de sase luni, durata minima considerata de initiatori pentru ca un utilizator sa renunte la vechile obiceiuri si sa utilizeze in mod frecvent bicicleta. La sfarsitul experimentului, fiecare biciclist va avea șansa de a cumpara bicicleta cu un pret redus. Pana in prezent, toti au fost incantati de noul mod de transport, folosind bicicleta atat pentru a cara marfa cat si pentru a lua copiii de la scoala sau pentru cumparaturi.

Booking.com

Check Also

Toate benzinariile mari din Marea Britanie vor trebui sa aiba statii de incarcare pentru masini electrice

Conform Auto Express, toate spatiile de servicii de pe autostrazi (benzinarii, mall-uri, hoteluri etc) precum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


19 + 20 =

Booking.com