Home >> Arhitectura >> Unelte de gradinarit

Unelte de gradinarit

Se spune ca un gradinar este la fel de bun ca uneltele pe care le foloseste, asa ca pastrarea uneltelor de gradina in bune conditii este vitala, in special cand vine vorba de utilizarea lor dupa iarna.

De exemplu, in privinta sculelor electrice, trebuie verificat ca nu sunt probleme cu cablurile electrice. Este indicat sa se controleze prizele pentru daune si diverse obiecte ce pot fi in interior. Inainte de punerea uneltelor in raft, este indicat sa se foloseasca un spray cu ulei de uz general pe suprafetele metalice pentru a preveni ruginirea.

Cand vine vorba de aparate care implica diversi combustibili (solizi sau electrici) precum motocoasa sau motocultor, este necesar ca inainte de a pune aparatul in garaj sa fie deconectate bujiile si scos combustibilul din aparat, mai ales daca e vorba de benzina fara plumb care isi pierde calitatile in timp. Este necesar sa scoateti filtrul de aer si sa-l curatati sau chiar inlocuiti daca este cazul; verificati daca uleiul trebuie schimbat si este la nivel pentru a preveni distrugerea motorului. Pentru aparatele electrice, verificati capacele de plastic daca inca mai exista si nu sunt deteriorate.

Lamele aparatelor trebuie sa fie curate prin folosirea apei si a unei perii de sarma si ascutite daca este cazul, pe cat posibil intr-un magazin autorizat sau puteti cumpara alte lame noi de pe site-uri specializate gen O-mac. Partile telescopice ale bratelor sau alte parti care sunt mobile trebuie date cu vaselina pentru a nu se bloca; in cazul pedalei de acceleratie sau a diverselor parti care folosesc cabluri se foloseste putin ulei pentru a preveni lipirea.

Ascutirea uneltelor si indepartarea ruginii nu trebuie facuta in graba, cu atentie pentru ca pot provoca rani grave. Daca nu sunteti dispus sa faceti asta, puteti gasi magazine specializate care va pot ajuta. Cu timpul, lamele aparatelor nu mai taie la fel de bine sau sunt avariate din diverse motive, iar daca nu sunt reparate sau intretinute bine, pot provoca alte probleme chiar in timpul functionarii.

Sapele, greblele si alte unelte care au cozi de lemn pot fi intretinute fara aschii si fara sa se usuce daca sunt unse cu ulei de in cald. Frecati lemnul cu o carpa si lasati-l sa absoarba primul strat de ulei inainte de a-l aplica pe al doilea. Desigur, inainte de a-l da cu ulei, este necesar ca lemnul sa fie curatat de mizerie cu o carpa umeda si daca este posibil, cu o perie aspra.

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com