Home >> Transport >> Velib – vezi Parisul de pe bicicleta

Velib – vezi Parisul de pe bicicleta

Velib este cel mai mare sistem de transport cu bicicleta din lume, aflat in Paris. Dispune de peste 1800 de statii din care clientii isi pot inchiria o bicicleta pentru transport si o pot preda oricand in oricare din celelalte statii, aflate la circa 300 metri distanta una de cealalta.

Sistemul de inchiriere dispune de 20.000 de bicilete, este disponibil 24/7 si permite inchirierea bicicletei pentru o zi sau pentru 7 zile sau prin abonament. Calatorul alege bicicleta dorita, plateste folosind o carte de credit (primele 30 de minute sunt gratuite) si preda apoi bicicleta unui alt centru apropiat. De curand a fost introdus si sistemul de rezervare online.

Bicicletele sunt dotate cu sisteme de blocare pentru a putea fi lasate in siguranta, dispun de sistem de locatie pentru a se stii in orice moment unde se afla si pot anunta dispeceratul cand intervine o problema asupra franelor sau daca un bec nu se mai aprinde. Bicicletele dispun si de un sistem de baterii care pot genera curent care poate fi transferat in reteaua electrica locala. Chiar daca nu genereaza mult curent, valoarea energiei generate si adunata de la cele 20.000 de biciclete este considerabila.

Sistemul este foarte apreciat in Paris, contorizandu-se peste trei milioane de utilizatori si 20 milioane de calatorii realizate. Parizienii considera sistemul prietenos cu mediul, amuzant si nu in ultimul rand, bun pentru sanatatea lor.

Rezerva-ti din timp un loc pentru un zbor Bucuresti Paris sau un bilet avion Bucuresti Barcelona.

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com