Home >> Editoriale >> Viata ca o joaca
Arta

Viata ca o joaca

Va aduceti aminte de perioada copilariei? Cu multitudinea de jocuri reale sau inventate ad-hoc folosind tot felul de obiecte aflate la indemana. Distractia era ingredientul principal si o tineam asa ore intregi. Si de ce n-ar fi fost asa, jocul este parte din viata omului, il pregateste pentru viitor. Pe aceeasi idee merg si jocurile actuale, cum e cazul Lego, care vrea ca prin jocurile sale sa readuca la viata o perioada placuta. Pana si adultii sunt prinsi de aceasta febra, exista campionate de Lego, exista orase in miniatura create de adulti. De fapt, toate jucariile lego sunt create de adulti care putem spune ca au dat in mintea copiilor 🙂

Noile jocuri lego duplo sunt mai mult decat jocuri, ele spun o poveste inventata de fiecare copil si care se poate schimba oricand. Imagineaza-ti ca esti in locul lui Lightning McQueen si porneste in cursa. Sau in locul lui Tow Mater, prietenul care te ajuta oricand ai nevoie de el. Jocurile lego cars sunt doar o mica parte din lumea Lego, exista jocuri despre animale, castele, supermarket, benzinarii si cate mai cate.

Nu mai departe de zilele trecute un roman a construit o masina folosind piese de Lego. Vehiculul este complet functional si a fost facut din jumatate de milion de piese Lego, patru roti de masina, 256 de cilindri si două butelii cu aer comprimat.

 

Azi exista imprimante facute din piese Lego, calculatoare, aparate de aer conditionat si chiar motoare de masina. Orase au fost miniaturizate si reconstruite folosind piese Lego. Si pentru a incununa toata aceasta munca, exista parcuri Lego, asa numitele Legoland.

Pentru copii si nu numai, exista acum un joc in Google Chrome care permite construirea de cladiri oriunde in lume, folosind LEGO.

Booking.com

Check Also

Copilul tau este dependet de tehnologie?

Folosirea tehnologiei actuale de catre copii starneste dezbateri aprinse online si offline. Daca tehnologia este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


seventeen − 9 =

Booking.com