Home >> Sport >> (Video) Cat de repede poate merge o masina de Formula E?

(Video) Cat de repede poate merge o masina de Formula E?

Pe 13 septembrie 2014 la Beijing va avea loc prima cursa de Formula E dedicata masinilor de curse care folosesc electricitatea pentru propulsie.

Pentru ca mai este ceva timp pana in septembrie, in acest moment se fac teste cu masina de Formula E (exista un singur tip de masina, Spark-Renault SRT_01E) pe circuitul de la Donington Park, in Anglia.

Regulile pentru Formula E indica ca va exista o limitare a vitezei maxime la 225 km/ora, cu acceleratie de la 0-100 km/h in 2.9 secunde, asta desi masinile pot rula mai bine de atat. Chiar daca viteza nu se compara cu cea din Formula 1, nu este o viteza mica, dupa cum indica si videoclipul urmator.

In plus, multi dintre veteranii din Formula 1 s-au inscris ca piloti sau chiar si-au creat propria echipa de Formula E, cum este cazul italianului Iarno Trulli, TrulliGP, in care tot el va fi si pilotul monopostului.

Tot in cadrul unei echipe de Formula E va activa si un pilot femeie, Katherine Legge, britanica de 34 de ani fiind parte a echipei Amlin Aguri.

In urmatorul videoclip, camera video a fost instalata pe casca pilotului pentru a surprinde exact imaginea vazuta de acesta. Va recomandam sa reduceti sonorul, exista zgomot provocat de vant.

Booking.com

Check Also

Istoria mingilor de fotbal folosite la Cupa Mondiala

Mingea de fotbal a evoluat rapid in ultimii 50 de ani. De la mingea grea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


11 − 4 =

Booking.com