Home >> Transport >> Visio.M, masina electrica perfecta pentru oras

Visio.M, masina electrica perfecta pentru oras

Proiectul celor de la BMW, Daimler si cercetatorii de la Universitatea Tehnica din Munchen (TUM) a fost prezentat in aceste zile la salonul auto din acest oras. Masina, numita Visio.M este gandita pentru a fi folosita zilnic in orase, fiind in acelasi timp sigura si foarte posibil convenabila ca pret pentru a fi cumparata de cei interesati.

Masina are doua locurisi cantareste doar 400 kg, jumatate din greutatea unui Smart ForTwo electic. Unul din motivele pentru care masina este atat de usoara este faptul ca s-a folosit fibra de carbon si aluminiu pentru compartimentul pasagerilor. Geamurile sunt la randul lor facute din policarbonat in loc de sticla, fiind astfel de doua ori mai usoare.

Pentru ca masina este usoara, a fost instalat un motor electric mai mic, de 20 cai putere, suficient pentru a propulsa masina cu o viteza maxima de 120 km/ora, o viteza dubla fata de cea admisa in orase, si in plus, sa ofere o autonomie de transport de peste 150 km.

Pentru ca este o masina de mici dimensiuni, TUM a investit mult in siguranta. Un radar care scaneaza la 360 de grade si un sistem de camere monitorizeaza in permanenta zona din jurul masinii si poate identifica posibile coliziuni inainte sa se intample. Sistemul nu este folosit doar pentru asistenta soferului  ci activeaza si sistemele de protectie pentru a preveni posibilul accident.

Booking.com

Check Also

Cea mai mare parcare de biciclete din lume se va deschide in Utrecht

In anii 70 olandezii au inceput un amplu progam de a interzice masinile in centrele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − 1 =

Booking.com