Home >> Social >> Zile libere pe mapamond

Zile libere pe mapamond

Este omeneste sa ne dorim din cand in cand o perioada de relaxare, cateva zile libere pentru a ne reincarca bateriile. Multi dintre noi isi pregatesc aceste zile din timp, se uita dupa early booking Italia sau early booking Spania. Cei care au deja planurile stabilite, cauta oferte Turcia 2014 sau se duc la rude prin tara.

Evident, planurile pot fi facute doar daca se stie cate zile libere isi poate lua in anul respectiv. Numarul de zile libere variaza de la o tara la alta iar in topuri conduc tarile din Europa. Nu e cazul Romaniei, dar macar stim catre ce ne indreptam.

Sa vedem o situatie la nivel global: Austria, Malta, Polonia si din afara Europei, Bolivia conduc in clasamentul zilelor libere cu 37 de zile pe an. Urmeaza apoi Grecia, UK, Spania, Portugalia, Franta, Suedia si o alta tara din afara Europei, Venezuela cu 36 de zile pe an.

In Romania in 2014 vor fi 12 zile libere, insa doar 9 vor cadea in cursul saptamanii. Pe langa perioada obligatorie de concediu anuala de 21 de zile, inseamna ca romanii se vor bucura, care cum poate, de 33 de zile libere in acest an.

La polul opus, cele mai putine zile libere sunt in Canada, 19 zile, Filipine cu 20 de zile, China: 21 de zile. Nici SUA nu stau mai bine la capitolul zile libere, doar 25 pe an.

Chiar daca europenii stau cel mai bine la acest capitol, numarul de zile libere existente ii face pe 90% dintre francezi, 83% dintre italieni, 78% dintre spanioli si 74% dintre germani sa simta ca nu sunt suficiente. Ceva mai indreptatiti sa aiba aceasta solicitare sunt americanii cu 54%, dar aici este si „vina” lor, pentru ca din 14 zile libere isi iau doar 10. Asta inseamna ca toti americanii la un loc nu isi iau 577.212.000 zile libere pe an. Cel mai rau la acest capitol stau japonezii si sud coreenii care isi iau doar 7 zile libere.

Si pentru ca orice zi libera are nevoie de aprobarea unui sef, cel mai bine la acest capitol stau norvegienii, 88% dintre sefi ii sprijina pe angajati sa isi ia zile libere. Urmeaza apoi sefii din Suedezii cu 80%, din Noua Zeelanda cu 76% si, in ciuda procentului mic de angajati care nu isi iau toate zilele libere, 76% dintre sefii americani sprijina angajatii in acest demers. La polul opus sunt sefii din Italia si Coreea de Sud, doar 44% dintre sefi sunt de partea angajatilor cand e vorba de zile libere.

Booking.com

Check Also

De ce cumparam mancare pe care nu o folosim niciodata?

Este un fapt binecunoscut ca oamenii cumpara si depoziteaza mult mai multa mancare decat au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


one × 1 =

Booking.com